Izbiranje daril

Kako izbrati pravilno darilo

​Mesec december je že pred vrati in v teku so priprave na Božič. Mesta se praznično odenejo, mi pa iz omare vzamemo zaprašene božične okraske in okrasimo svoj bivalni prostor. Tako Božič gotovo velja za enega izmed najlepših delov leta.

Mnogi pa se v teh času znajdejo v prav posebni dilemi, saj ne vedo, kaj bi svojcem, prijateljem in znancem podaril za božično darilo.  Na BožičnaDarila.com smo se zato odločili, da vam pripravimo nekaj napotkov, kaj so primerna in uporabna darila. Še posebej ciljamo na uporabna, da ne bodo na koncu pristala v omari, ampak se bodo prav zares uporabljala.

Bozicna jelka in darila


Kakšne vrednosti naj bo darilo?

To je večna dilema. Koliko naj odštejem za darilo? Nihče ne želi, da bi kupil predrago darilo in obdarjenca spravil v zadrego ali pa na drugi strani nekaj, kar je prepoceni in ste v neprijetnem položaju sami. V osnovi namen Božiča ni v obdarovanju, ampak v druženju. Darila so zgolk pika na »i«, ki pa ta praznični čas naredi še bolj čudovit.

Za svojce, prijatelje ter ostale najbližje naj bodo darila v cenovnem rangu od 10 € do maksimalno 50 €. Seveda se lahko medsebojno dogovorite tudi drugače. Vseeno pa priporočamo, da punci, fantu, možu ali ženi podarite nekaj bolj dragocenega, a vseeno pazite na cenovni razred. Vse, kar presega 50 € vrednosti, je običajno za darilo že rahlo preveč - no, razen izjemoma, kajne. :) Naprimer otroci se bodo prav gotovo razveselili tudi dražjih daril, saj vemo, kaj si preko leta v trgovinah najraje ogledujejo.

Bozicna jelka

Kaj kupiti?

Vsak si želi kupiti nekaj posebnega, nekaj zanimivegauporabnega - nekaj kar bo pri obdarjencu naredil »woow«! Tako smo pri bozicnadarila.com dodali v ponudbo le tiste izdelke, ki izpolnjujejo te kriterije. Tukaj je pa še nekaj idej.

Moški smo nori na tehniko in zabavne reči, no pa tudi na praktične. Če ima vaš partner npr. prenosni telefon, ki se mu ves čas prazni, mu lahko kupite mobilni polnilec za telefon in tablice, če se rad udobnost namesti na sedežno garnituro, pa morda brezžično daljinsko tipkovnico, s katero bo lahko na daljvo upravljal pametne televizije ali računalnik. Lahko pa kupite darilo za moža, pa je pravzaprav za vas - če rad spremlja glasno komentiranje nogometne tekme, mu kupite slušalke. Tako boste imeli mir v prostoru, on pa bo še vedno užival v glasnem zvočnem ambientu.

Ženske so nežne in lepe, seveda pa tudi rade prijetno dišijo. Običajna darila, kot je naprimer parfum, lahko hitro postanejo dolgočasna, poleg tega pa lahko še zgrešite v vonju, ki ga ima rada. Ker pa so ženske rade v koraku s časom in se tudi rade zdravo prehranjuje, je lahko dobra izbira smoothie aparat ali pa aparat za kuhanje kave, morda ožemalnik za citruse ali kaj podobnega. Morda ožame kako grenivko tudi za vas in oba boste imela takoj lepši začetek dneva. Ne pozabite na zdravo prehrano ali celo kak pripomoček za v kuhinjo, ki si ga želi že dalj časa.

Naše drage mame imajo običajno rade praktična darila in ne marajo okraskov, na katerih se nabira prah. Za mami je lahko dobro darilo celo robotski sesalnik, ki jim bo omogočil, da bodo imele več časa zase - tako vam bodo skuhale še boljše kosilo. ;)

Za očete sploh ni težko nakupovati. So nezahtevni in običajno veseli že para novih nogavic ali puloverja, saj se sami običajno neradi odpravijo v nakupe. So praktične narave, zato je lahko darilo kakšen tehnični pripomoček - seveda pa si morate potem vzeti še čas, da z njim preberete in razvozlate navodila za uporabo.

Otrokom pa podarite kakšno igračo, ali še raje miselno igro, da mu bodo delovali možgančki. Par nogavic ali pulover zagotovo ni primerno darilo za otroka. To je darilo za vas, da vam jih ni treba kupiti ob kakšni drugi priložnosti. Rojstni dan in Božič pa sta njegova dneva, ki jih čaka celo leto in takrat ga preprosto moramo razvajati - seveda po svojih močeh. Darilo naj bo takšno, kot ga bo sam najbolj vesel in kot si ga zares želi. Najbolj veseli so seveda igrač, še posebej kadar vsebujejo njihove priljubljene like iz risank ali mladinskih filmov in knjig. V rubrikah Darila za otroke in Družabne igre boste našli na desetine igrač različnih proizvajalcev, vrhunskih blagovnih znamk in skoraj za vsakega otroka kaj primernega. Za zaščito njegovih nežnih ušeskov, je lahko odlično darilo tudi nakup posebnih slušalk, ki ne omogočajo, da bi glasbo poslušal preglasno.

 

Kaj še je potrebno upoštevati?

Naš predlog je, da pri nakupu darila strogo upoštevate, kaj bi bilo lahko obdarjencu všeč. Seveda bomo včasih zgrešili, a če upoštevamo njegove interese in hobije, se bo vseeno precej lažje odločiti. Če želite obdarili celotno družino hkrati, morate razmišljati o darilih, ki so primerna za vse starosti. V višjem cenovnem rangu je lahko to televizijski sprejemnik ali prenosni računalnik, v nižjem pa katera od družabnih iger.

Sedaj pa vas vabimo na sprehod po naših kategorijah, kamor smo lepo pospravili cenovno ugodne, a izjemno kvalitetne izdelke, ki bodo zagotovo razveselili vas in vaše obdarjence.